Olej z dzikiej róży 30ml

Olej z dzikiej róży 30ml

Producent: NATUR PLANET
EAN: 5902693800798
Wysyłka w 72h
Dostępność:
Wysyłka w 72h
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
17,37 zł
brutto / szt.
/ szt.() - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
/ szt.() - cena regularna
z
17,37 zł
Czat

Olej otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno drobnych pestek owocu dzikiej róży. Ma lekko żółtawy kolor oraz delikatny zapach - charakterystyczny dla owoców dzikiej róży. Nie pachnie typowo dla płatków róży. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin A, E i C. 

Nierafinowany olej z pestek dzikiej róży to bogate źródło cennych składników aktywnych, szeroko wykorzystywanych w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak linolowy, alfa-linolenowy i oleinowy, które wspierają naturalną odbudowę bariery lipidowej skóry, zapewniając jej odpowiednią elastyczność. Regulując wydzielanie sebum, olej doskonale sprawdza się w pielęgnacji cery trądzikowej. Zawarty w nim kwas retinowy pobudza produkcję kolagenu, działając regenerująco i kojąco. Dzięki bogactwu składników odżywczych olej z pestek dzikiej róży polecany jest szczególnie do pielęgnacji cery dojrzałej – wygładza zmarszczki, poprawia jędrność i elastyczność skóry. Obecność witaminy C wzmacnia naczynka krwionośne i redukuje przebarwienia, co czyni go idealnym wyborem dla cery naczynkowej i skłonnej do przebarwień.

Wskazania: 
Skóra dojrzała i skłonna do przebarwień – wysoka zawartość witaminy C pobudza syntezę kolagenu, spowalnia proces powstawania zmarszczek oraz rozjaśnia skórę.
Skóra trądzikowa – reguluje wydzielanie sebum i wycisza skórę.
Skóra naczynkowa i skłonna o przebarwień – wysoka zawartość witaminy C uszczelnia, zapobiegając pękaniu drobnych naczyń w skórze.

Sposób użycia: Rozprowadzić olej na skórze opuszkami palców, aż do całkowitego wchłonięcia.

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem słonecznym.


Rosa Canina fruit oil (Rosa Rubignasa Seed Oil)


Działanie: redukuje zmarszczki, regeneruje, wyrównuje koloryt skóry, łagodzi podrażnienia
Gramatura: ml
Konsystencja: olejek
Linie elitarne: nie
Pielęgnacja specyficzna: nie
Pojemność: 30
Pora stosowania: dowolnie
Płeć: damski
Rodzaj skóry: dojrzała
Słońce: nie
Typ skóry: mieszana/tłusta, normalna, sucha


Unikać kontaktu z oczami.

Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
INFO-FARM MARCELINA PACULA-STAŚWięcej
Adres: Johna Baildona 24/3Kod pocztowy: 40-115Miasto: KatowiceKraj: PolskaAdres email: l.kupczak@naturplanet.pl
Symbol
5902693800798
Kod producenta
5902693800798
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Twój koszyk
Wartość zamówienia:0,00 zł
Koszt dostawy:0,00 zł
Do zapłaty:0,00 zł